homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 249.062 Euro gedoneerd!
Teams: 32
Homeriders: 356

Voor wie is HomeRide?

Iedereen kan meedoen aan HomeRide. Ervaren wielrenners, maar ook mensen die hun eerste kilometers nog moeten maken. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Ook vrijwilligers en teambegeleiders zijn onmisbaar om van HomeRide een succes te maken.

Als HomeRider fiets je met een zelfgekozen team, dwars door de mooiste delen van Nederland. Doorgewinterde wielrenner of niet, in aanloop naar HomeRide helpen we je graag op weg met trainingstips en Pre-Rides. 

Geen wielrenner? Geen probleem!
Een team kán niet zonder begeleiders. Als begeleider - of je nou teamcaptain, materiaalman of social media manager bent - ben je net zo belangrijk als de renners zelf. Net als de wielrenners maak je een persoonlijke pagina aan op homeride.nl om je steun aan het team bekend te maken en fondsen te werven.

 • Teamcaptain
  Jij bent de leider van het team en je bent het aanspreekpunt voor de organisatie, voor en tijdens HomeRide. Jij bepaalt wie er wanneer rijdt in het team en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is over HomeRide. Je bent de motivator in de zware momenten en het kloppende hart van het HomeRide team.
 • Verzorger
  Maak je de lekkerste broodjes voor onderweg of ben je het massagetalent dat de benen van de renners soepel kan houden? Weet je bovendien hoe jij de rijders op kunt beuren als ze er even doorheen zitten? Dan ben je onmisbaar in het team. Neem voor de zekerheid de verbanddoos mee in de auto.
 • Manager fondsenwerving
  Je bent een netwerker pur sang en haalt sponsorbedragen op bij bedrijven en particulieren. Samen met je teamgenoten bedenk je acties en sponsorvoorstellen. Je vindt het leuk om (eventueel samen met kinderen) sponsoracties te organiseren; in de straat, op de braderie of bij de sportclub.
 • Materiaalman
  Of -vrouw natuurlijk! Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en het materiaal en je bent de rots in de branding bij pech onderweg. Met de teamauto ben je altijd binnen dertig minuten afstand van de renners.
 • PR- en social media manager
  Jij beheert de actiepagina van het team en eventueel ook jullie eigen website. Je plaatst regelmatig nieuwsberichten en foto's van trainingen, sponsoracties of publiciteitsstunts. Je zorgt voor lokale en regionale bekendheid van het team en HomeRide via Facebook, Twitter en LinkedIn. Ook sta je de lokale radio of televisiezender te woord. Zij willen vaak maar al te graag een item over HomeRide uitzenden.

Écht iedereen kan meedoen
Kortom, ook minder sportieve vrienden, collega's, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. En is een van bovenstaande teamfuncties niets voor jou? Dan ben jij misschien een van de veelzijdige vrijwilligers die we zoeken. Zonder hen geen HomeRide.

Kom in actie samen met collega's
Teams zijn er in verschillende samenstellingen: familieteams, vriendenteams of burenteams, maar ook teams bestaande uit collega’s! Voor dit soort teams zijn er namelijk veel voordelen om mee te doen aan HomeRide. Lees meer over de voordelen voor organisaties.