homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 262.987 Euro gedoneerd!
Teams: 33
Homeriders: 368

Veiligheid

Doe je mee aan HomeRide, dan rijd je een bijzondere tocht. De prestatie die je gaat neerzetten is uitdagend en vermoeiend. Daarvoor treffen wij extra maatregelen.

Verzekering

Als deelnemer aan sport- en spelevenementen is deelname op eigen risico, dit geldt ook bij HomeRide. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade die de deelnemer mocht lijden als gevolg van de deelname. De deelnemer is verantwoordelijk voor schade aan zichzelf derden, maar ook voor diefstal en schade aan materiele zaken. Deelnemers hebben zich conform het reglement verplicht hiervoor zelf te verzekeren. Lees meer.

Fietsen in de nacht

HomeRide fiets je non-stop; 500 kilometer lang, dag en nacht. De verwachting is dat de meeste teams zo’n drie etappes (deels) in het donker rijden. Elke deelnemer is dan ook verplicht om met goede verlichting te fietsen. Met het samenstellen van de route is zoveel mogelijk rekening gehouden met goed geasfalteerde wegen en verlichte fietspaden. Deelnemers wordt geadviseerd om voor de donkere etappes een scooter als voorrijder te regelen. Deze kan dan navigeren en is tevens een mooi en goed zichtbaar mikpunt voor de fietsers. Net als de fietsers dienen de scooters zich aan de verkeersregels te houden. 

Veiligheid onderweg
De organisatie brengt alle gevaarlijke punten op de route in kaart en zal de nodige maatregelen nemen zoals het plaatsen van waarschuwingsborden, extra verlichting of het verzorgen van verkeersregelaars op onoverzichtelijke kruisingen. Houd je te allen tijde aan de verkeersregels. Blijf goed communiceren met je teamleden als je onderweg paaltjes, hobbels of kuilen tegenkomt. Meer weten over gedrags- en verkeersregels in het wielrennen? Bekijk de tips van onze quality partner NTFU. 

Gezondheid
Deelnemers wordt van te voren gevraagd een medische verklaring te ondertekenen. Tijdens HomeRide adviseren we je om oplettend te blijven en je te allen tijde aan de verkeersregels te houden. Bij enige twijfel over je eigen gezondheid of die van je teamgenoten stop je direct met fietsen en neem je contact op met het medische team.

Volgauto’s
Als team regel je je eigen logistiek. De volgauto’s worden ingezet om materiaal en eten en drinken te vervoeren, maar ook om de ‘rustende’ teamleden van checkpoint naar checkpoint te kunnen brengen. Voor de volgauto’s wordt een routeboek beschikbaar gesteld met een gedetailleerd routeplan en waarin de belangrijkste stoppunten onderweg worden aangegeven. Houd je als volgauto aan de verkeersregels. Met name het ‘meerijden’ met je team op provinciale wegen is zeer gevaarlijk. Voorkom niet alleen ongelukken maar ook dat we door politie en gemeenten worden aangesproken: we willen graag voor de komende jaren ook hun medewerking. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste parkeerkaart achter de voorruit hebt liggen. De parkeerbegeleiders bij de checkpoints verwijzen je op basis van die parkeerkaart naar de geschikte parkeerplaats. De parkeerkaarten dienen aangevraagd te worden bij de organisatie

GPS en Track & Trace
Doe je mee aan HomeRide, dan is het verplicht om de GPS en de tracker van de organisatie bij je te dragen als team. Op die manier weet de organisatie te allen tijde waar de deelnemers zich bevinden. Uiteraard ben je vrij om je eigen GPS-apparaat te gebruiken, maar wel naast het GPS apparaat van HomeRide.

Weersomstandigheden
De organisatie houdt de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten en waarschuwt de deelnemers in geval van weerrisico’s zoals harde windstoten, kou, zware neerslag, onweer of extreme hitte. Zorg dat je voorbereid bent op allerlei weertypen en zorg voor voldoende hydratatie en zonbescherming. Ook extra droge en warme kleding voor ’s nachts is aan te raden.