homeride 26 & 27 juni 2021
kinderfonds

Log in

Al 358.255 Euro gedoneerd!
Teams: 67
Homeriders: 625

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over HomeRide? Bekijk dan eerst of het antwoord hieronder staat. Staat jouw vraag er niet tussen, dan staan wij je graag te woord. Je kunt per mail contact opnemen met HomeRide via info@homeride.nl of telefonisch via 088 221 90 05. 

COVID-19

Gaat HomeRide altijd door?

HomeRide gaat in principe altijd door, tenzij er sprake is van extreme (weers)omstandigheden.

De verspreiding van het coronavirus blijft nog een lange tijd een rol spelen in onze samenleving. Wij doen er alles aan om volgend jaar een mooie, veilige én verantwoorde editie van HomeRide, HomeRun en HomeWalk neer te zetten. Uiteraard staat hierbij de veiligheid van alle betrokkenen voorop.

Het Ronald McDonald Kinderfonds blijft alle ontwikkelingen rond de verspreiding van het virus nauwgezet volgen. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s zodat we kunnen anticiperen op de in juni 2021 geldende maatregelen. In deze scenario’s houden we bijvoorbeeld rekening met het maximaal aantal mensen dat bij elkaar mag zijn, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. We baseren ons hiervoor op informatie van officiële instanties als het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, en we volgen adviezen op van onder meer het NOC*NSF.

Welke maatregelen nemen jullie om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Het Ronald McDonald Kinderfonds blijft alle ontwikkelingen rond de verspreiding van het virus nauwgezet volgen. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s zodat we kunnen anticiperen op de in juni 2021 geldende maatregelen. In deze scenario’s houden we bijvoorbeeld rekening met het maximaal aantal mensen dat bij elkaar mag zijn, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. We baseren ons hiervoor op informatie van officiële instanties als het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, en we volgen adviezen op van onder meer het NOC*NSF.

Wat gebeurt er met de donaties die zijn opgehaald voor de editie van 2020?

Alle donaties die in voorbereiding op 2020 én 2021 zijn en worden opgehaald, blijven staan op team-, deelnemer- en actiepagina’s. De donaties die daar tot en met augustus 2020 waren bijgeschreven, zijn in september 2020 overgemaakt naar het Ronald McDonald Huis of vakantiehuis waar de teams voor in actie komen.

In totaal ging dit om € 161.581 aan HomeRide-donaties, € 103.431 aan HomeRun-donaties en € 112.072 aan HomeWalk-donaties (€ 377.084 in totaal).

De donaties blijven wel staan op de donatietellers. Zo willen we in 2021 een recordopbrengst neerzetten om ook in de toekomst families met een ziek of zorgintensief kind samen te laten zijn.

Moeten deelnemers die stonden ingeschreven voor 2020 zich opnieuw inschrijven voor 2021?

Nee, dat hoeft niet. De inschrijving voor 2020 blijft staan voor de editie van 2021.

Over HomeRide

Wat is HomeRide?

Jezelf tot het uiterste dwingen, een teamprestatie van formaat neerzetten én iets voor het goede doel doen; dat is HomeRide. In teamverband fietsen HomeRiders 500 kilometer binnen 24 uur. Met deze sponsorwielertocht zamelen we geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met iedere kilometer die HomeRiders afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

Wie kunnen er meedoen aan HomeRide?

Ben je een doorgewinterde wielrenner of moet je je eerste wielerkilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeRide! Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je fietst met een zelfgekozen team 500 kilometer in 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeRide. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalman of vrijwilliger.

Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeRide team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 wielrenners. Daarnaast is er minimaal één begeleider die niet meefietst. 

Wat zijn de rollen binnen een team?

Een team bestaat uit 3 tot 10 wielrenners. Daarnaast kan je team uit meerdere begeleiders bestaan, zoals een teamcaptain, PR en social media manager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een materiaalman.

Welke route wordt er gefietst?

De route van HomeRide 2021 is nog niet bekend.

Moet ik de volledige 500 km fietsen?

Dat mag zeker, maar hoeft niet. Ieder jaar is er een aantal bikkels - soms zelfs een heel team - dat HomeRide als fullrider aflegt. HomeRide leent zich er echter heel goed voor om in estafettevorm te fietsen. Zo wordt HomeRide een echte teamprestatie! De etappeverdeling stem je onderling af. Je fietst in ieder geval altijd met twee teamleden tegelijkertijd.

Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeRide?

Per wielrenner bedragen de kosten € 75. Hiermee worden alle organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de GPS-apparaten en faciliteiten bekostigd. Begeleiders betalen € 25 per persoon. Van iedere begeleider wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving' bij de downloads.

Kan ik ook fietsen voor een specifiek (vakantie)Huis?

Jazeker. Als je fietst voor een specifiek (vakantie)Huis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan dit (vakantie)Huis.

Kan ik inschrijven als ons team nog niet compleet is?

Ja, dat kan. Het is zelfs verstandig om dat te doen, voordat het maximum aantal teams bereikt is.
De andere teamleden kunnen zich op een later moment (maar vóór half mei 2021) bij jouw team inschrijven.

Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Heb je voldoende getraind en heeft je team het benodigde sponsorgeld opgehaald? Dan is inschrijving mogelijk tot half mei 2021. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.

Ik heb de verkeerde gegevens ingevoerd, hoe kan ik dit aanpassen?

Op je eigen profielpagina kun je zelf heel gemakkelijk gegevens aanpassen. Zorg dat je bent ingelogd op de website en ga vervolgens rechtsboven naar 'mijn profiel'. Bovenin zie je ‘bewerk' staan. Als je daar op klikt, kun je jouw gegevens aanpassen. Mocht dit niet lukken, neem dan gerust contact op met de organisatie: info@homeride.nl.

Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zal je diverse handvatten aanreiken, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeRide weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan diverse toolkits en downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Daarnaast worden de teams ondersteund met fondsenwervende tips en organiseren we een informatiebijeenkomsten en een PreRide om je als deelnemers optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homeride.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

Fondsenwerving

Is het verplicht om € 7.000 op te halen om deel te mogen nemen aan HomeRide?

Ja, wanneer je als team in totaal minimaal € 7.000 hebt opgehaald, is jullie startbewijs voor HomeRide 2021 geldig en zijn jullie van harte welkom aan de start!
 

Is het haalbaar om minimaal € 7.000 aan sponsorgelden op te halen?

Het lijkt in eerste instantie veel geld, maar in de praktijk is het heel goed haalbaar om € 7.000 aan sponsorgelden in te zamelen. Voorgaande jaren haalden de teams zelfs gemiddeld rond de € 14.000 per team op. Zeker wanneer ieder teamlid zijn of haar sociale en/of zakelijke netwerk benadert met het verzoek om te steunen, geeft dit de fondsenwerving een boost. Ook kan het totaalbedrag enorm oplopen als je samen met je teamgenoten publieksacties organiseert; goed voor de teamspirit en erg leuk om te doen! Laten we met elkaar zo veel mogelijk overnachtingen realiseren voor ouders, op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

Ik kan niet meedoen aan HomeRide 2021, wat gebeurt er met mijn opgehaalde sponsorbedrag?

Wat jammer dat je er niet bij kan zijn dit jaar. HomeRide, HomeRun en HomeWalk zijn meer dan gewone sportevenementen. Samen slaan we de handen in een om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Zodat families met een ziek of zorgintensief kind altijd dicht bij elkaar kunnen zijn. Donaties die aan jou zijn gedaan, worden – overeenkomstig de schenkingsvoorwaarden die van toepassing zijn op de donaties – niet teruggestort. De donaties komen ten goede aan het Ronald McDonald Huis of vakantiehuis waarvoor jij in actie zou komen. Dat is van onschatbare waarde.

Hebben jullie tips om het streefbedrag te halen?

Dat hebben wij zeker. Fondsenwerving is een echte teamprestatie. Op de social media kanalen en in de nieuwsbrief van HomeRide komen regelmatig fondsenwervende tips voorbij. Laat je ook inspireren door acties van andere HomeRide teams. Denk hierbij aan het organiseren van een veiling of een diner, laat je trainingskilometers sponsoren of verkoop speciale HomeRidekoekjes en [t]Huiswijn. Uiteraard denken wij graag met je mee! Kijk voor nog meer tips en informatie onder het kopje 'Fondsenwerving' bij de downloads.

Waar gaat het sponsorgeld naartoe?

Uit onderzoek is gebleken dat voor een ziek kind de aandacht, warmte en nabijheid van ouders cruciaal zijn voor het herstel. Daarom wil het Ronald McDonald Kinderfonds zoveel mogelijk zieke kinderen samen laten zijn met hun papa, mama, broertjes en zusjes. Het sponsorgeld van HomeRide komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Kinderfonds heeft een CBF-Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Deze onafhankelijke instantie houdt toezicht op de bestedingen van fondsenwerving van HomeRide. Als team kan je ervoor kiezen om voor een specifiek Ronald McDonald Huis of vakantiehuis te rijden. Als je hiervoor kiest, komen de sponsorgelden volledig ten goede aan dit specifieke Ronald McDonald Huis of vakantiehuis.

Hoe kun je als team in de gele, groene of hartjestrui rijden?

Voor het team dat de meeste sponsorgelden binnenhaalt, de meeste acties organiseert, of de origineelste actie op poten zet, zijn er speciale truien. De respectievelijk gele, groene en hartjestrui geven letterlijk meer kleur aan het peloton en zijn een eer om te dragen.

De hartjestrui: het team dat de origineelste actie organiseert en de meeste likes verzamelt en door de kinderjury als winnaar wordt gekozen.

De groene trui: het team dat de meeste acties* organiseert (zowel teamacties als individuele acties van teamleden worden meegeteld).

De gele trui: het team dat de meeste fondsen werft. 

Voor welke felbegeerde trui gaat jouw team?

*Een week voorafgaand aan het evenement worden alle acties geanalyseerd. Bij kleine(re), soortgelijke acties behouden wij het recht deze te rekenen tot één actie, ook als de acties op verschillende momenten hebben plaatsgevonden. Dit geldt voor zowel individuele als teamacties.

Hoe kan iemand mij sponsoren?

Sponsoren gaat heel snel en simpel. Via je persoonlijke profiel of de teampagina op homeride.nl komen je sponsoren op een donatieformulier terecht. Zij kunnen hier als particulier of als bedrijf een donatie overmaken. Betalen kan direct via iDeal of een automatische incasso of betaling per factuur (vanaf € 175). Voor meer informatie over donaties en betalingen kun je per mail contact opnemen met HomeRide via info@homeride.nl of telefonisch via 088 221 90 00. 

Hoe kan iemand mij sponsoren vanuit het buitenland?

Dat kan door het bedrag over te maken op NL74 RABO 0333 3338 88 onder vermelding van HomeRide en de naam van het team of de deelnemer.
Vervolgens stuur je een e-mail naar info@homeride.nl met daarin de (bedrijfs)gegevens van de sponsor en de persoonlijke boodschap aan het gesponsorde team of HomeRider.
Zodra de betaling en e-mail binnen zijn, zorgen wij ervoor dat de donatie op de juiste pagina terecht komt en bij de stand van het team of de HomeRider wordt opgeteld.
Dit kan enkele dagen duren i.v.m. de betaalverwerking tussen de banken.

Hoe werkt het als mijn sponsor via een factuur wil betalen?

Een sponsor kan op de website van HomeRide een factuur aanvragen vanuit het donatieformulier. Dat kan bij donaties vanaf € 175. Jouw sponsor ontvangt de factuur dan direct per mail. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met HomeRide via info@homeride.nl of telefonisch via 088 221 90 00. 

Wat kan ik mijn sponsor aanbieden als tegenprestatie?

Natuurlijk kan je zelf creatieve tegenprestaties voor je sponsoren verzinnen. Heb je hier alsnog hulp bij nodig? Laat dit ons dan weten. We denken graag met je mee! Heb je een sponsor die € 5.000 of meer sponsort aan je team, dan is er een mooie logopositie beschikbaar op het algemene HomeRide shirt. Deze sponsoren moeten voor half maart 2021 bekend zijn (i.v.m. bedrukken van het HomeRide shirt) en doorgegeven worden aan de organisatie via info@homeride.nl.

Veiligheid

Is het niet gevaarlijk om ‘s nachts te fietsen?

HomeRide neemt allerlei voorzorgsmaatregelen om het fietsen in de nacht zo veilig mogelijk te maken. Zo streven we ernaar om over de volledige route verlichte fietspaden uit te zoeken. Op de fietspaden die minder goed verlicht zijn zetten we motorbegeleiding in. Het risico om 's nachts te vallen of tegen een obstakel aan te rijden, kan bovendien behoorlijk verminderd worden als je goed voorbereid bent op het fietsen in het donker. We raden aan om met het volledige team minimaal twee keer 's nachts te trainen en een goede stuurverlichting te monteren. De ervaring van de voorgaande edities van HomeRide leert dat er, mede door de hoge kwaliteit van fietspaden in Nederland, zelden problemen zijn. Tip: spreek met je team duidelijke en korte commando's af. Bijvoorbeeld: 'paaltje, scherpe bocht links, rem', etcetera.

Is het verplicht om met verlichting te fietsen?

Ja, elke deelnemer is verplicht om met goede verlichting te fietsen. HomeRide blijft een 24-uurs tocht en we rijden dus ook een groot gedeelte in het donker (de zon is onder van 22.00-05.30 uur). Ons advies is te kiezen voor verlichting die minimaal 8 uur kan branden met een lichtopbrengst van minimaal 200 lumen.

Waarom fietsen we in de nacht?

HomeRide is een 24 uur durende wielertocht. Die 24 uur staan symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat ook 24 uur per dag door. Daarnaast horen wij van de deelnemers dat het fietsen in de nacht meerwaarde heeft. HomeRide is de enige wielertocht in Nederland waar deelnemers ook ’s nachts fietsen. Dit geeft zowel op sportief gebied als qua beleving een extra dimensie.

Hebben jullie tips voor fietsen in de nacht?

Met het samenstellen van de route is zoveel mogelijk rekening gehouden met goed geasfalteerde wegen en verlichte fietspaden. Desalniettemin is het fijn als je van te voren al een aantal keer in het donker hebt gefietst om aan het idee te kunnen wennen. Daarnaast wordt deelnemers geadviseerd om voor de donkere etappes een scooter als voorrijder te regelen. De scooter kan dan navigeren en is tevens een mooi en goed zichtbaar mikpunt voor de fietsers. Net als de fietsers dienen de scooters zich aan de verkeersregels te houden. 

Vanuit de organisatie wordt motorbegeleiding aangeboden, zodat je samen met andere HomeRide teams in kleine groepen achter deze motorrijders aan kunt fietsen. Aanmelden voor motorbegeleiding kan tot medio mei 2021 door een mail te sturen aan info@homeride.nl.

Zijn er veiligheidseisen waar de volgauto’s rekening mee moeten houden?

Voor de volgauto’s wordt een routeboek beschikbaar gesteld met een gedetailleerd routeplan. Ook vind je in dit routeboek de belangrijkste stoppunten onderweg.
Houd je als volgauto altijd aan de verkeersregels. Zeker bij het 'meerijden' met je team op provinciale wegen. Zo voorkom je ongelukken en zo voorkom je ook dat we door politie en gemeenten worden aangesproken. Fijn, want we willen graag ook voor de komende jaren hun medewerking. 

Moet ik in gezonde conditie verkeren om mee te kunnen doen?

Voor deelname aan HomeRide is een gezonde basisconditie gewenst. Deelnemers wordt van te voren gevraagd een medische verklaring te ondertekenen die je bij de start aan de organisatie overhandigt. Deze verklaring vind je - als je bent ingelogd - bij de handige documenten/downloads onder het kopje 'begeleiding'. Daarnaast kan je het zo zwaar maken als je zelf wil. Heb je een mindere fietsconditie? Dan fiets je bijvoorbeeld maar één of twee etappes. Bij enige twijfel over je eigen gezondheid of die van je teamgenoten tijdens HomeRide stop je direct met fietsen en neem je contact op met het medische team.

Hoe is de EHBO geregeld?

Op ieder checkpoint is een EHBO post aanwezig en er rijdt een mobiel EHBO team rond dat je via HomeRide Headquarters kan oproepen. Headquarters stuurt vervolgens een medisch team naar de locatie waar jullie je op dat moment bevinden. Uiteraard kan je in het geval van ernstige gevallen direct 1-1-2 inschakelen (licht in ieder geval HomeRide Headquarters in). 

Worden de teams gevolgd via een track&trace systeem?

Ja, de teams worden door de organisatie gevolgd via een tracker die zij verplicht de gehele route bij zich dragen. Deze informatie wordt gebruikt om medische assistentie te kunnen sturen en om de veiligheid van de deelnemers te kunnen monitoren. Ook is het leuk dat begeleiders, familie, vrienden en andere geïnteresseerden je zo via de website en de speciale HomeRide app kunnen volgen.

Hoe gaat de organisatie om met gevaarlijke verkeerspunten?

De organisatie brengt alle gevaarlijke punten op de route in kaart en zal de nodige maatregelen nemen zoals het plaatsen van waarschuwingsborden, extra verlichting of het verzorgen van verkeersregelaars op onoverzichtelijke kruisingen. Houd je te allen tijde aan de verkeersregels. Blijf ten slotte goed communiceren met je teamleden als je onderweg paaltjes, hobbels of kuilen tegenkomt.

Wat is de rol van de NTFU binnen HomeRide?

De Nederlandse Toer Fiets Unie is aan HomeRide verbonden als quality partner en adviseert HomeRide op elementen als veiligheid en operationele uitdagingen rondom een toertocht zoals HomeRide. 

Vrijwilligers

Hoe kan ik helpen voorafgaand aan, tijdens of na HomeRide?

HomeRide zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van betrokken, enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek! HomeRide is de afgelopen jaren enorm gegroeid en we hopen uiteraard dat er ook in 2021 weer meer dan 1.000 HomeRiders aan de start verschijnen. Om de start, de finish en ook de route onderweg succesvol te laten verlopen is de hulp van enthousiaste vrijwilligers hard nodig. Dus heb je geen team dat meefietst? Sluit je dan aan bij het vrijwilligersteam van HomeRide. Je bent van harte welkom!

Per locatie zijn we op zoek naar sterke sjouwers die helpen met de op- en afbouw, registratiekanjers, route uitpijlers, cateringhelden, vriendelijke gastvrouwen en –heren, bewakers van de fietsenstalling, fietsenmakers, masseurs, fotografen en gezellige sfeermakers. 

Waar kan ik mij opgeven als vrijwilliger voor HomeRide?

Lijkt het je leuk om je als vrijwilliger in te zetten voor HomeRide? Op deze pagina lees je wat dit vrijwilligerswerk inhoudt en hoe je je hiervoor kan aanmelden.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn vrijwilligerswerk voor HomeRide?

De definitieve tijden kunnen wij op dit moment nog niet aangeven maar naar verwachting ben je zo’n 2 tot 3 uur voor opening van een locatie en 2 uur na sluiting van een locatie bezig. Gemiddeld moet je rekening houden met een dag van c.a. 8 uur. Daarnaast is het altijd handig om vooraf naar de vrijwilligersbriefing te komen zodat je goed voorbereid aan de slag kan als vrijwilliger bij HomeRide. 

Wordt er een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers georganiseerd?

Ja, een aantal weken voor HomeRide organiseren wij een online vrijwilligersbijeenkomst op de locatie waar jij voor ingedeeld bent. Zo kan je goed voorbereid beginnen aan HomeRide. De data voor de bijeenkomst zijn nog niet bekend. Uiteraard ontvang je een uitnodiging zodra er datum, tijdstip en (online) locatie bekend zijn voor de bijeenkomst voor jouw HomeRide-locatie.

Krijg ik een onkostenvergoeding?

Eventueel gemaakte reiskosten kunnen bij de organisatie gedeclareerd worden.

De voorbereidingen

Hebben jullie trainingsschema’s beschikbaar?

Ja, we hebben trainingsschema's beschikbaar voor het fietsen van twee, drie of vier etappes. Deze schema's vind je bij de downloads. Daarnaast is het ook een idee om je trainingskilometers vast te leggen in Strava. HomeRide heeft daar ook een account.

Organiseren jullie ook gezamenlijke trainingen?

Om ervoor je zorgen dat je op en top voorbereid aan de start staat, organiseerden we de afgelopen jaren voorafgaand aan HomeRide altijd een PreRide. Hier konden deelnemers elkaar ontmoeten om tips & tricks uit te wisselen en ervaringen te delen. Ook kon hier de fietskleding worden bekeken en gepast. In verband met het coronavirus is het nog niet bekend of er in aanloop naar HomeRide 2021 een PreRide wordt georganiseerd. We onderzoeken hiervoor momenteel ook andere (online) alternatieven. Zodra hierover meer bekend is, worden deelnemers hierover geïnformeerd via de digitale nieuwsbrief en social media.

Organiseren jullie ook informatiebijeenkomsten?

Om ervoor je zorgen dat je op en top voorbereid aan de start staat, organiseerden we de afgelopen jaren voorafgaand aan HomeRide altijd een PreRide. Hier konden deelnemers elkaar ontmoeten om tips & tricks uit te wisselen en ervaringen te delen. Ook kon hier de fietskleding worden bekeken en gepast. In verband met het coronavirus is het nog niet bekend of er in aanloop naar HomeRide 2021 een PreRide wordt georganiseerd. We onderzoeken hiervoor momenteel ook andere (online) alternatieven. Zodra hierover meer bekend is, worden deelnemers hierover geïnformeerd via de digitale nieuwsbrief en social media.

Moeten wij onze eigen logistiek regelen?

Ja, teams regelen hun eigen logistiek. Dat maakt HomeRide een extra leuke uitdaging. Tips? Neem contact op met de organisatie of check de informatie bij ‘logistiek’ op de pagina downloads.

Is er parkeergelegenheid bij alle locaties?

Ja, bij alle locaties is voldoende parkeergelegenheid voor de volgauto’s van de HomeRiders. Afhankelijk van de lengte van de auto ontvangen jullie een parkeerkaart. De parkeerbegeleiders bij de checkpoints verwijzen je op basis van die parkeerkaart naar de geschikte parkeerplaats. De parkeerkaarten dienen aangevraagd te worden bij de organisatie. Er is een maximumaantal volgauto’s per team ingesteld (maximaal 3 personenauto’s, of 1 personenauto en 1 langer voertuig van > 5,2 meter). Wellicht wordt dit aantal nog verhoogd in verband met de in juni 2021 geldende maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Mocht dit zo zijn, dan ontvangen de deelnemers hierover bericht via de digitale nieuwsbrieven en social media.

Hebben jullie tips voor fondsenwerving?

Onder de pagina 'Handige Documenten' op je teampagina staat een fondsenwervings toolkit met allerlei tips & tricks voor de fondsenwerving. Heb je vragen, of wil je dat we meedenken hoe je met je team minimaal € 7.000 aan fondsen kan werven? Neem dan contact met ons op!

Wat stelt de organisatie beschikbaar aan materialen voor HomeRiders?

Bij je deelname aan HomeRide ontvang je van de organisatie een HomeRide shirt, persoonlijk startnummer en een goodiebag. Per team ontvang je een GPS apparaat en tracker die je verplicht bij je dient te dragen tijdens HomeRide. De organisatie zorgt voor voldoende ravitaillering onderweg en op de checkpoints staan er heerlijke maaltijden voor je klaar. Onderweg verzorgt Profile een mobiele fietsenmaker en een fietsenmaker op de checkpoints. Je zorgt zelf voor alle materialen voor je fiets, verlichting en ook voor voldoende reservekleding. Als je bent ingeschreven vind je bij de downloads de HomeRide-checklist. Daar zie je waar je aan moet denken en kun je controleren of je alles voorradig hebt.

Kan de organisatie ons helpen in media benadering?

Ja dat kan zeker. Deel je verhaal met ons en wij kunnen je helpen met de benadering van de lokale en wellicht landelijke media.

Ontvangen wij een HomeRide shirt?

Iedere wielrenner die deelneemt aan HomeRide ontvangt een HomeRide shirt. Het shirt kan je bij de start ophalen, of van te voren bij één van de afhaallocaties. Die locaties worden t.z.t. bekendgemaakt.

Bij inschrijving geef je aan ons je maat voor je shirt door. Wil je alsnog je maat wijzigen? Dat kan tot uiterlijk medi maart in te loggen op je profiel en je gegevens daar aan te passen. 

Je kunt teamsponsors die meer dan € 5.000 doneren een positie op het HomeRide shirt aanbieden. Dit bedrag moet voor half maart 2021 als donatie zijn bijgeschreven. Dat is ook het moment waarop het logo van het bedrijf binnen moet zijn bij info@homeride.nl (i.v.m. bedrukking van het shirt).

Kan ik ook rondleiding organiseren bij een Ronald McDonald Huis?

Een bezoek aan een Ronald McDonald Huis of een vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds is in overleg zeker mogelijk. Het is ook een mooie manier om je donateurs en teamleden te laten zien waar je het allemaal voor doet. Neem contact op met de organisatie en dan kijken we of we hiervoor een geschikt moment kunnen inplannen.

Het weekend

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma van HomeRide 2021 is nog niet bekend. De komende tijd zullen we het programma bekendmaken. Houd de site dus in de gaten!

Hoe weten we welke route we moeten rijden?

Teams krijgen op 26 juni bij registratie voor de start op locatie een GPS apparaat en trackers. Op de GPS staat de route voorgeprogrammeerd zodat je precies weet hoe je moet rijden. De route is niet uitgepijld, dus zorg ervoor dat je te allen tijde voldoende batterijen bij je hebt. Daarnaast ontvangen alle teams een routeboek waarin de details van de route zijn opgenomen, specifieke stopplaatsen zijn opgenomen en de adressen van de checkpoints staan vermeld. 

Langs welke Ronald McDonald Huizen rijden we?

Langs welke Ronald McDonald Huizen we rijden in 2021 wordt bekend zodra de route definitief is.

Welke checkpoint locaties zijn er dit jaar?

De route voor HomeRide 2021 is nog niet bekend.

Welke faciliteiten zijn er onderweg?

Op de route is een aantal checkpoints ingericht. Op de checkpoints kunnen deelnemers en begeleiders eten en drinken, even uitrusten en opfrissen. Alle checkpoints worden ingericht volgens de maatregelen die in juni 2021 gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maximaal aantal personen per checkpoint en het houden van 1,5 meter afstand.

Hoe is het geregeld qua eten en drinken?

Om ervoor te zorgen dat deelnemers tijdens HomeRide op krachten blijven, is er op de checkpoints uiteraard gedacht aan de innerlijke mens. Deelnemers en begeleiders ontvangen een speciaal polsbandje van de organisatie. Op vertoon van dit bandje kunnen zij onderweg op alle checkpoints gratis eten en drinken. 

Starten we allemaal tegelijk?

Er worden op dit moment verschillende scenario’s voorbereid voor de startprocedure, zodat we op 26 juni 2021 kunnen starten volgens de dan geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maximaal aantal personen dat bij elkaar mag zijn en het houden van 1,5 meter afstand. De definitieve startvolgorde wordt daags voor HomeRide aan de deelnemers gecommuniceerd.

Is er nog iets georganiseerd op de finish?

In verband met de verspreiding van het coronavirus is nog niet bekend hoe de invulling van dit programma er uit gaat zien. Er worden op dit moment hiervoor verschillende scenario’s voorbereid, zodat we kunnen anticiperen om de maatregelen die dan gelden. Zodra hierover meer bekend is, worden de deelnemers geïnformeerd via de digitale nieuwsbrief en social media.

Kan ik mijn familie en vrienden uitnodigen om mij aan te komen moedigen?

Natuurlijk kan je familie en vrienden uitnodigen om je aan te komen moedigen op de HomeRide locaties. Leuk zelfs! We raden aan om met elkaar af te spreken op de start- of finish locatie of op de checkpoints. Daar is voldoende parkeergelegenheid en ruimte zodat iedereen zijn of haar familie kan uitnodigen. 

Hoe kan ik HomeRide volgen onderweg?

In het HomeRide weekend kan je via de website en via de speciale HomeRide app precies volgen waar een team zich bevindt door de tracker die ze bij zich dragen. Houd daarnaast ook de social media kanalen in de gaten voor de laatste update. Moedig teams online aan met #KFHomeRide en volg HomeRide op Facebook, Twitter en Instagram.

Wanneer wordt de eindopbrengst bekend gemaakt?

Voorafgaand aan het startschot van HomeRide wordt bekendgemaakt met welk bedrag de HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers aan hun geweldige prestatie gaan beginnen. Uiteraard komen er ook tijdens en na het weekend nog donaties binnen. Samen gaan we ervoor om zoveel mogelijk overnachtingen te realiseren voor gezinnen, op loopafstand van hun zieke kind in het ziekenhuis.

Waar kan ik de foto’s en video’s van HomeRide vinden?

De foto’s en video’s van HomeRide worden gedurende het weekend uiteraard op de social media kanalen geplaatst. Na het weekend verschijnen de foto’s op de website van HomeRide. Heb je zelf een mooie foto of video? Deel hem met ons!

Voor een film-impressie van HomeRide 2019 klik je hier.
Voor een foto-impressie van HomeRide 2019 klik je hier.