homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 464.703 Euro gedoneerd!
Teams: 33
Homeriders: 429

Team Nachtzoen

Op 22 en 23 juni 2019 trekt HomeRide weer door het land. René zet zich daarbij in om geld in te zamelen voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Hij moet flink aan de bak, want de sport was er wat bij ingeschoten. Het hogere doel maakt alles goed.

“Ik heb thuis een mooie racefiets die een beetje stond te verstoffen”, vertelt René. “Nu ik ben benaderd om mee te doen aan HomeRide is dat een goede stok achter de deur om de sport weer op te pakken en hard te gaan fietsen. En dat moet je professioneel aanpakken, want als team rijd je 500 kilometer en ben je 24 uur in touw. Sportief gezien moet voor mij dus het roer om. Dat voelt wel goed hoor, het geeft voldoening naast het grotere doel van veel geld ophalen voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.”

Uiterste uit jezelf

René is onderdeel van Team Nachtzoen van Huis Sophia Rotterdam. Dat bestaat uit tien wielrenners, een bus en een mecanicien. Teamleider is Natasja Jongenotter, manager van het Huis. René: “In september zijn we begonnen met de voorbereiding. Daaronder zijn ook activiteiten om elkaar als team beter te leren kennen. Je moet tenslotte het uiterste uit jezelf halen. Dus is het belangrijk elkaar te steunen tijdens HomeRide. Want iedereen krijgt wel een inzinkingsmoment.”

Eerste levensbehoefte

“Mijn vrouw Marieke werkt op het Speeldek van Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en onze twee kinderen zitten ook in een medisch traject”, zegt René. “Door onze ervaring met zieke kinderen en de verhalen van mijn vrouw weten we hoe ontzettend belangrijk het is dat je als kind je ouders dichtbij hebt. Dat is absoluut geen luxe, integendeel, dat is een eerste levensbehoefte. Dat is voor mij de drive om zoveel mogelijk geld voor het Huis bij elkaar te fietsen. Ik hoop dat we € 20.000 ophalen. Dat is een mooi bedrag, waarvan ik weet dat elke cent goed wordt besteed.”