homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 15.669 Euro gedoneerd!
Teams: 13

Samen over de finish

Als een van de eersten meldden ze zich aan voor HomeRide 2017: de Flex-Riders uit Oud-Beijerland. Lianne, moeder van Jelle en oud-gast van Huis Leiden, dacht vlak voor het fietsevenement van afgelopen jaar: 'En nu gaan we het doen!'

“Al lang wilde ik iets doen met mijn bedrijf We-Flex”, vertelt Lianne. “Vorig jaar las ik in [t]Huis over HomeRide en groeide het idee. Huis Leiden zit in ons hart. Vijftien jaar geleden verbleven mijn man en ik er zeven weken na de vroeggeboorte van onze Jelle. We voelden ons er welkom en vrij om onszelf te zijn. Alle praktische zaken werden geregeld, zodat wij vooral bij ons kindje konden zijn. Een baken van rust in een achtbaan van emoties. Zo zijn we op begrafenissen geweest van kindjes van andere ouders, maar hebben we ook enorm gelachen. Ik heb er mijn veertigste verjaardag gevierd en met een stel ouders hebben we nog steeds contact. Manager Nancy werkte er toen al en kent ons nog. Het is écht een thuis ver van huis.”

Kilometers sponsoren

“Ons team bestaat uit collega’s, klanten, leveranciers, familie en vrienden. We zijn nu vooral druk met organiseren: materiaal regelen, fondsenwerving opzetten. Mensen vragen we om ons per afstand te sponsoren. Voor € 20 koop je symbolisch één kilometer. Zo hopen we nog veel meer kilometers binnen te halen dan de 500 die we gaan fietsen. Dit alles om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.”

Stoere puber

“Met Jelle gaat het goed. Geboren met 25 weken, twee hersenbloedingen,15 weken ziekenhuis en de verwachting dat hij niet goed zou kunnen lopen, is hij nu een stoere puber in de sportklas. Ik hoop dat hij het laatste stuk meefietst en met ons finisht.”

Onwerkelijk gevoel

“Het voelt nog onwerkelijk dat we in juni echt gaan fietsen. Voor een deel moeten de Flex-Riders elkaar nog leren kennen. Maar samen deze prestatie volbrengen voor dit goede doel is de beste teambuilding die er is. Ik weet zeker dat we als vrienden over de finish gaan!”