homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 261.777 Euro gedoneerd!
Teams: 33
Homeriders: 366

Ride voor Thijs

Omdat in 2021 de tiende editie van HomeRide plaatsvond, nemen we jullie mee langs de verhalen van 10 jaar HomeRide. Deze keer blikken we terug op het verhaal van Ride voor Thijs, een team dat maar liefst drie keer meefietste; in 2012, 2013 én 2014.

In de zomer van 2011 horen David en zijn vrouw Marit dat hun oudste zoon Thijs aan leukemie lijdt. Het nieuws komt als donderslag bij heldere hemel. Thijs is op dat moment vier jaar en zit net op school. Van het ene op het andere moment ziet de toekomst er heel anders uit. Er wordt gestart met behandelingen, waarvoor Thijs vaak naar het Radboudumc in Nijmegen moet. De behandelingen zijn zwaar en daarom is het verblijf in Ronald McDonald Huis Nijmegen voor David en Marit heel waardevol.

Door zijn ervaring met het Ronald McDonald Huis besluit David in 2012 om mee te doe aan HomeRide. Met een team van tien renners, bestaande uit kennissen en collega’s, haalt hij maar liefst € 15.617,32 op. David vertelt over zijn eerste deelname: “Het was een zware tocht, maar het behaalde bedrag voor dit mooie doel maakte de actie voor herhaling vatbaar.” 

Dat zijn deelname voor herhaling vatbaar was, bewezen David en zijn team door ook in 2013 en 2014 op de fiets te stappen. Ieder jaar vol energie én gewild om net weer een stapje verder te gaan en het startbedrag te overtreffen. Dat veel mensen uit hun omgeving hierbij willen helpen, blijkt uit de vele acties die zijn georganiseerd. Van cupcakes versieren tot een sponsorloop bij Thijs op school; iedereen deed zijn best om zoveel mogelijk geld op te halen.

David en Marit kijken terug op een hele bijzondere tijd: “Het was mooi om dat gevoel van samenhorigheid te ervaren. De deelnamen gaven ons ook het gevoel dat we iets konden betekenen aangezien we de ziekte zelf niet konden wegnemen bij onze zoon. Op deze manier had je toch het gevoel iets te kunnen doen.  Met deze ervaring hebben we vrienden voor het leven gemaakt.”

Inmiddels zijn we zes jaar verder na de laatste deelname van team Ride voor Thijs aan HomeRide 2014. Met het gezin gaat het gelukkig goed: “Thijs is al 6 jaar kankervrij. Het is een heerlijke knul die nu net begonnen is met de middelbare school. We hebben met het gezin al snel weer alles opgepakt en gekozen om niet in angst te leven.”