homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 472.929 Euro gedoneerd!
Teams: 33
Homeriders: 429

Nieuws

Schrijf je in voor HomeRide 2021

19 November 2020

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen. Dát is HomeRide: dé sponsorfietstocht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Teams fietsen in estafettevorm 500 kilometer in 24 uur. Om geld in te zamelen voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of vakantiehuis. Zo zijn mama en papa altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Of kan het hele gezin er even samen tussenuit en genieten van een fijne vakantie.

Online aanmelden

De tiende HomeRide vindt plaats op 26 en 27 juni 2021. Honderden wielrenners zetten zich dat weekend in voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Deelnemers kunnen zich hier online aanmelden. Tegelijkertijd met HomeRide vinden ook de vierde HomeRun (240 kilometer hardlopen) en allereerste HomeWalk (120 kilometer wandelen) plaats.

Een veilige HomeRide

De verspreiding van het coronavirus blijft nog een lange tijd een rol spelen in onze samenleving. Wij doen er alles aan om volgend jaar een mooie, veilige én verantwoorde editie van HomeRide, HomeRun en HomeWalk neer te zetten. Uiteraard staat hierbij de veiligheid van alle betrokkenen voorop.

Het Ronald McDonald Kinderfonds blijft alle ontwikkelingen rond de verspreiding van het virus nauwgezet volgen. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s zodat we kunnen anticiperen op de in juni 2021 geldende maatregelen. In deze scenario’s houden we bijvoorbeeld rekening met het maximaal aantal mensen dat bij elkaar mag zijn, het houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje. We baseren ons hiervoor op informatie van officiële instanties als het RIVM en het Ministerie van Volksgezondheid, en we volgen adviezen op van onder meer het NOC*NSF.

Hoe het er volgend jaar precies uit komt te zien, dat is op dit moment nog lastig te zeggen... We dromen van een grootse start, met alle deelnemers bij elkaar. Maar de teams verspreid laten starten, behoort ook tot de mogelijkheden. En zelfs als we alleen individueel vanuit huis mogen sporten, gaan we er samen een groot sportief feest van maken om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor al die gezinnen in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Meer nieuws