homeride 26 & 27 juni 2021
kinderfonds

Log in

Al 639.983 Euro gedoneerd!
Teams: 44
Homeriders: 535

'HomeRideDaddies is een merk'

Omdat HomeRide tien jaar bestaat, nemen we jullie mee langs de verhalen van 10 jaar HomeRide. Dit keer het verhaal van Wilfred, Rob, Olaf en Joost die in 2018 meededen met het team ‘HomeRide Daddies’.

Wilfred, Rob, Olaf en Joost kennen elkaar uit het Brabantse dorp Heeswijk-Dinther. Buiten dat ze tot dezelfde vriendenkring behoren, hebben ze nog een gemeenschappelijke deler: de vier vaders hebben vlak na de geboorte van één van hun kinderen gebruikgemaakt van een Ronald McDonald Huis. De een heeft er langere tijd doorgebracht dan de ander. Maar gelukkig hebben ze uiteindelijk allemaal hun kindje mee naar huis kunnen nemen.

Vandaag de dag maken Joep, Sverre, Jari en Isa het hartstikke goed. De vier vaders zijn daar dankbaar voor en deden mee met HomeRide om wat terug te doen voor de Ronald McDonald Huizen... omdat zij alle ouders met ernstig zieke kinderen hetzelfde gunnen. HomeRide Daddies fietste niet voor een specifiek Huis, maar voor alle Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. “We konden namelijk niet kiezen uit de Huizen en Huiskamers waar we hebben verbleven: Veldhoven, Nijmegen, Rotterdam of Utrecht’’, legt Joost uit.

Het team bestond in totaal uit 9 wielrenners, allemaal bekenden, familie en vrienden. ‘’Met z’n allen bedachten we acties om ons sponsorbedrag zo groot mogelijk te maken. Daarnaast fietsten we met enige regelmaat samen om zoveel mogelijk kilometers in de benen te krijgen. Geweldig om zo met elkaar toe te leven naar én te trainen voor HomeRide.”

Fietsen in de supermarkt
“Olaf was onze pr-man”, gaat Joost verder. “En dat deed hij goed. We hebben voor ons team een camper geregeld die tijdens het weekend heeft meegereden. Daarnaast hebben we ons logo, flyers en posters laten ontwerpen. Allemaal belangeloos. Een bevriende fietsenmaker keek een paar dagen voor de race al onze fietsen belangeloos na en sponsorde materialen om de fietsen onderweg te kunnen repareren. Er zijn artikelen over ons team verschenen in de plaatselijke glossy en in een aantal regionale weekbladen. We hebben gefietst op hometrainers in de supermarkt. De opbrengst van de jaarlijkse dorpsquiz ging naar de HomeRide Daddies. Het is werkelijk fantastisch. Mensen zijn zo vrijgevig als je over HomeRide en het Kinderfonds vertelt.”

“Door alle aandacht die we kregen, kwamen de mensen zelf met hun bijdrage naar ons toe. Je zult het niet geloven, maar we werden zelfs weken gevolgd door een filmploeg”, lacht Joost. “Geweldig toch?! Het is ongelofelijk wat je met elkaar in betrekkelijk korte tijd kunt bewerkstelligen. Dat geeft zo’n boost. Samen over de finish in rijden, dat is echt kicken. Die ervaring neemt niemand ons meer af.’’

‘HomeRide Daddies is een merk’
Hun deelname aan HomeRide in 2018 was een intense periode die begon in september met de voorbereidingen en in juni z’n hoogtepunt bereikte: na 500 kilometer fietsen over de finish komen. Joost zat op de fiets en Olaf achter het stuur. ‘’Het was een onvergetelijke tijd waarin we veel warmte en steun hebben ontvangen’’, vertelt Joost, nu bijna drie jaar later. Na hun deelname heeft het team niet stilgezeten. In 2019 organiseerde ze namelijk een van de cheerpoints tijdens HomeRide, in Heeswijk Dinther bij café de Toren. ‘’Er was livemuziek, een fietsenmaker en een barbecue met een mooie opbrengst voor het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeRide Daddies is een merk, wat we graag blijven uitdragen.’’