homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 15.669 Euro gedoneerd!
Teams: 13

HomeRide-virus

In teamverband fietsen HomeRiders op 25 en 26 juni 2016 van Maastricht naar Groningen; 500 kilometer binnen 24 uur. Eén van de renners is Ferdinand Putman. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je zieke kind te zijn.

“Mijn zoon Ferre is geboren met het Syndroom van Apert, een afwijking aan zijn schedel. Hij is nu drie jaar oud en al 19 keer geopereerd. Dankzij Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam kunnen wij altijd dicht bij ons vriendje zijn. Als hij weer is opgenomen, willen we hem kunnen troosten en knuffelen, zonder continu aan het reizen te zijn. Er zijn al vele spannende momenten geweest, en dan wil en kun je nergens anders zijn dan dicht bij hem.” 

Prachtige tocht

Aangestoken door het optimisme en doorzettingsvermogen van zijn zoon – ‘Ferre is altijd vrolijk, zelfs als hij pijn heeft’- besloot Ferdinand in 2015 om mee te doen aan de sponsorwielertocht. Hij fietste ‘m samen met artsen uit het Sophia Kinderziekenhuis en vrienden. “En inmiddels ben ik aangestoken door het HomeRide-virus, want ook dit jaar doet ons team weer mee. Het is een prachtige tocht. De sfeer onderweg, de vrijwilligers die zo vriendelijk zijn, het wij-gevoel onder de renners, het fietsen in de nacht, het goede doel waarvoor je het doet. Ik kan het iedereen aanraden.”

Dichtbij je kind 

Met iedere kilometer die HomeRiders afleggen, verkleinen ze de afstand tussen ouders en hun zieke kind. Deelnemers laten zich sponsoren en zorgen zo dat de 5.241 families die jaarlijks in de Ronald McDonald Huizen verblijven, dicht bij hun ernstig zieke kind kunnen zijn.