homeride 27 & 28 juni 2020
kinderfonds

Log in

Al 163.058 Euro gedoneerd!
Teams: 67
Homeriders: 529

HomeRide Daddies gaan er 200 procent voor!

Wilfred, Rob, Olaf en Joost kennen elkaar uit het Brabantse dorp Heeswijk-Dinther. Buiten dat ze tot dezelfde vriendenkring behoren, hebben ze nog een gemeenschappelijke deler: de vier vaders hebben vlak na de geboorte van één van hun kinderen gebruikgemaakt van een Ronald McDonald Huis.

De een heeft er langere tijd doorgebracht dan de ander. Maar gelukkig hebben ze uiteindelijk allemaal hun kindje mee naar huis kunnen nemen. Vandaag de dag maken Joep (2), Sverre (10), Jari (9) en Isa (2) het hartstikke goed. De vier vaders zijn daar dankbaar voor en doen mee met HomeRide om wat terug te doen voor de Ronald McDonald Huizen… omdat zij alle ouders met ernstig zieke kinderen hetzelfde gunnen.

“Het kan toch niet bestaan dat er wachtlijsten zijn voor een Ronald McDonald Huis?!” zegt Joost, teamcaptain van de HomeRide Daddies, stellig. “Daar wil team HomeRide Daddies graag 500 kilometer voor trappen. We zullen de wachtlijsten waarschijnlijk niet kunnen oplossen, maar iedere ouder die we kunnen helpen is er een. Het lot kun je nu eenmaal niet regelen. Iedereen kan in de situatie komen dat je een Ronald McDonald Huis nodig hebt. Dan is het fijn als er een kamer beschikbaar is.”

Inzamelen voor het Kinderfonds

“We fietsen niet voor een specifiek Huis”, gaat Joost verder. “We konden namelijk niet kiezen uit de Huizen en Huiskamers waar we hebben verbleven: Veldhoven, Nijmegen, Rotterdam of Utrecht. Daarom hebben we besloten om geld in te zamelen voor het Kinderfonds, dan komt het daar terecht waar het het meest nodig is. In totaal zijn we met 9 wielrenners, allemaal bekenden, vrienden en familie. Met z’n allen bedenken we acties om ons sponsorbedrag zo groot mogelijk te maken. Daarnaast fietsen we met enige regelmaat samen om zoveel mogelijk kilometers in de benen te krijgen. Afgelopen zaterdag hebben we de wielerclassic Veenendaal – Veenendaal gefietst. Maar er volgen de komende tijd nog meer wielertochten. Geweldig om zo met elkaar toe te leven naar én te trainen voor HomeRide.”

Fietsen in de supermarkt

“Olaf is onze pr-man”, legt Joost uit. “En dat doet hij goed. We hebben voor ons team een camper geregeld die zal meerijden op 23 en 24 juni. Daarnaast hebben we ons logo, flyers en posters laten ontwerpen. Allemaal belangeloos. Een bevriende fietsenmaker kijkt een paar dagen voor de race al onze fietsen belangeloos na en sponsort materialen om de fietsen onderweg te kunnen repareren. Er zijn artikelen over ons team verschenen in de plaatselijke glossy en in een aantal regionale weekbladen. We hebben gefietst op hometrainers in de supermarkt. Dat heeft maar liefst 800 euro opgebracht aan statiegeldbonnen en donaties. De opbrengst van de jaarlijkse dorpsquiz gaat naar de HomeRide Daddies. En een deel van de collecte van de heilige communie van de kinderen in ons dorp komt ook ten goede aan ons team. Het is werkelijk fantastisch. Mensen zijn zo vrijgevig als je over HomeRide en het Kinderfonds vertelt.”

Restaurant in het Weiland

Op maandag 28 en dinsdag 29 mei organiseren de HomeRide Daddies samen met een bevriende cateraar een heus ‘Restaurant in het Weiland’. Op elke avond verwachten ze 150 gasten voor een culinair diner op een ludieke locatie. “Voor beide avonden zijn nog kaarten verkrijgbaar!”, merkt Joost op. “En daar blijft het niet bij. Ik kan er eigenlijk nog niet echt over uitweiden. Maar er staan zeker nog meer mooie acties op het programma. Laat ik het zo zeggen…De inwoners van Heeswijk-Dinther en omgeving zullen weten dat de Daddies meedoen aan HomeRide 2018.”

Gevolgd door filmploeg

“Door alle aandacht die we al gekregen hebben, komen de mensen zelf met hun bijdrage naar ons toe. Je zult het niet geloven, maar we worden al weken gevolgd door een filmploeg”, lacht Joost. “Ze willen een portret van ons en onze deelname aan HomeRide maken. Geweldig toch?! Als je mij dit alles een jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek versleten. Het is ongelofelijk wat je met elkaar in betrekkelijk korte tijd kunt bewerkstelligen. Dat geeft zo’n boost. En het mooiste moment moet nog komen…samen over de finish in Utrecht rijden. Dat lijkt me echt kicken. Die ervaring neemt niemand ons meer af. Kortom: we gaan er niet 100 maar 200 procent voor!”