homeride 27 & 28 juni 2020
kinderfonds

Log in

Al 162.816 Euro gedoneerd!
Teams: 67
Homeriders: 528

Fietsen voor Britt

Toen Britt een trap van een paard kreeg, veranderde haar leven en dat van haar moeder Mariska voorgoed. Ze lag drie maanden in coma en hield er een zwaar hersentrauma aan over. Tijdens haar revalidatie verbleef het gezin in het Ronald McDonald Huis. Nu doet team Britt voor de tweede keer mee aan HomeRide.

Hou vol

Mariska vertelt: “Britt was altijd gek op paarden. Tijdens een bezoek aan vrienden is ze op een onbewaakt moment de wei ingelopen om de paardjes eten te geven. Een paar minuten later hoorden we een vriendje schreeuwen: ‘Britt heeft een bloedneus.’ Ik wist meteen dat het foute boel was en heb direct 112 gebeld. Binnen een half uur stonden er een ambulance en traumahelikopter op het erf. Aangekomen in het ziekenhuis stond een team van wel twintig specialisten klaar. Het enige wat ik toen kon bedenken was: och meisje, hou alsjeblieft vol...”.

Leven weer op de rit

En volhouden is wat Britt heeft gedaan. Acht operaties, drie maanden coma en zes maanden revalidatie heeft ze achter de rug. In die tijd maakte Mariska gebruik van twee Ronald McDonald Huizen, waarvan zes maanden in Ronald McDonald Huis Arnhem. “Voor Britt was het een feestje als ze even met mij of opa en oma naar het Huis mocht en lekker kon doen waar ze zin in had,” vertelt Mariska. 

Voor de tweede keer

“Met Britt gaat het nu, naar omstandigheden, best goed. Het is een heel ander kind geworden en we proberen ons leven weer op de rit te krijgen.” Mariska denkt met warme gevoelens terug aan het Ronald McDonald Huis op de bovenste verdieping van revalidatiecentrum Klimmendaal. “Mensen die ons kennen weten zo goed wat het voor ons betekend heeft om dicht bij Britt te verblijven in die periode.” 

Kippenvel

Mariska doet met Team Britt voor de tweede keer mee aan HomeRide. “Toen we de vorige keer meededen met HomeRide vonden we het zo geweldig. Dat je aan de start staat en het liedje begint: kippenvel. Alles is zo goed geregeld. Je doet echt iets samen, dat verbindt je als team.” Mariska gaat, net als de vorige keer, mee als teambegeleider. En ze neemt de lessen van haar vorige deelname mee: “Ik weet nu dat ik de maandag na het weekend vrij moet nemen. En de vorige keer hadden we heel veel boodschappen meegenomen, terwijl we nu weten dat er onderweg voor ons gezorgd wordt.”

Teamspirit

De komende maanden traint team Britt hard door. “De Tacx trainer staat bij ons in de woonkamer, zodat ze online tegen elkaar kunnen trainen,” vertelt Mariska lachend. “En nu de feestdagen achter de rug zijn, moeten we echt aan de bak. Als het straks mooier weer is, gaan ze lekker buiten trainen. We spreken elkaar vaak, de teamspirit zit er al goed in. Binnenkort prikken we een datum om samen te barbecueën.” 

Stralend aan de finish

Team Britt zamelt geld in voor Ronald McDonald Huis Arnhem. “We hebben een doel gesteld van € 20.000,” vertelt Mariska. “Dat lijkt heel veel, maar vorige keer hadden we  € 17.000 en we hebben nu weer een aantal grote acties opgezet. We spreken bedrijven aan en verkopen logoplekken op ons shirt. Maar het maakt niet uit wat mensen geven, ook al is maar € 5.” Britt staat in juni weer bij de finish om ‘haar’ team binnen te halen. Net zoals vorige keer, vertelt Mariska: “Ze wordt al enthousiast als we het over HomeRide hebben, dus ik weet zeker dat ze straks weer stralend aan de finish staat. En wij stralen net zo hard met haar mee."