homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 464.703 Euro gedoneerd!
Teams: 33
Homeriders: 429

Fietsen voor al die andere ouders

“Ik hoop dat ze het nooit hoeven mee te maken maar als het moet, gun ik wat wij hebben ervaren tijdens ons verblijf andere ouders ook”, vertelt Jasper. Daarom staat hij met zijn team TGV HomeRide voor de tweede keer aan de start om zoveel mogelijk geld op te halen om andere ouders te kunnen helpen.

De perfecte uitkomst

Jasper vertelt: “In 2015 werden onze zoons 13 weken te vroeggeboren. Mijn vrouw werd een aantal dagen na de bevalling uit het ziekenhuis ontslagen, maar Gijs en Teun moesten nog een tijd blijven. Het voelde een beetje alsof we op straat gezet werden. Waar moesten we naar toe? Thuis was veel te ver weg! Gelukkig bood Huis Rotterdam de perfecte uitkomst. Door ons verblijf daar, konden we dagelijks de intensieve zorg voor onze kinderen op ons nemen en tegelijkertijd ook een beetje voor onszelf zorgen.”

Bijzondere tijd

“Het Huis gaf ons een veilig gevoel. Het is een huiselijke sfeer, echt een baken van rust. Als het moet ben je in twee minuten bij je kinderen De vrijwilligers zijn erg behulpzaam en het contact met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten is erg fijn”, gaat hij verder. “We hebben aan onze buren zelfs onze goede vrienden Rene en Sandra overgehouden. Hun dochter Valerie lag bij Gijs en Teun op de afdeling. Ons HomeRide team draagt dan ook de eerste letters van de namen van onze kinderen: HomeRide Team TGV, van Teun, Gijs en Valerie.”

Onverwachte initiator

“Toen we met ons hele gezin al een tijdje thuis waren, belde mijn neef Bob mij op. Hij had een goed idee: meedoen aan HomeRide. ‘Want jullie hebben er zoveel aan gehad’, zei hij. Dat iemand dit initiatief neemt, betekent veel voor me. In 2017 hebben Bob, Rene en ik samen een team opgezet. Voor mij persoonlijk meteen een afsluiting van een heftige periode.”

Eerste keer

“De eerste keer was heel bijzonder. In de aanloop naar het evenement hebben we heel veel sponsoracties opgezet, met het resultaat dat we veel geld hebben opgehaald. Zelf reed ik ook de nachtetappe. Die ging van Tilburg naar Rotterdam. Hartverwarmend om zelfs midden in de nacht mensen langs de kant jou te horen aanmoedigen. Bij Huis Rotterdam zijn we even afgestapt en heb ik vrijwilligers van toen weer gesproken.”

Betrokken blijven

“In 2018 heb ik niet meegefietst, maar ben ik als vrijwilliger betrokken geweest op het checkpoint in Leiden. Ik vind het erg belangrijk om iets te kunnen doen voor de ouders. De aandacht gaat vaak uit naar de kinderen, maar er wordt ook wel gezegd dat niet alleen het kind ziek is, maar het hele gezin. Ik heb zelf als ouder ervaren hoe belangrijk het is dat je wordt ontzorgd in een fijne, veilige omgeving. Daarom zetten we ons ook dit jaar weer in.”

Tekst: Yvette Baks