homeride 27 & 28 juni 2020
kinderfonds

Log in

Al 163.058 Euro gedoneerd!
Teams: 67
Homeriders: 529

De tweede keer voor Team Hart4Vera

In 2015 overleed Vera… het dochtertje van Robert en Janneke was vier maanden oud. Ze had het syndroom van Down en was geboren met een zeer ernstige hartafwijking. De geplande operatie heeft ze door complicaties niet gehaald. Na haar overlijden ging het gezin door een lange, verdrietige periode van rouw.

In 2017 besloot Robert wat terug te willen doen voor het Ronald McDonald Huis Utrecht, waar zij tijdens de ziekenhuisopname van Vera verbleven. Hij trommelde wat vrienden en familieleden op en al snel was Team Hart4Vera een feit.

Nu doet het team voor de tweede keer mee aan HomeRide. Teamcaptain Robert vertelt waarom: “Deelnemen aan HomeRide is verslavend! Met al die mensen aan de start voel je de verbondenheid. Want iedereen die daar staat heeft wel een link met de Ronald McDonald Huizen. Je weet van elkaar waar je het voor doet en dat werkt troostend en motiverend.”

500 kilometer

Het team start dit jaar in een iets andere samenstelling, maar wel met hetzelfde enthousiasme. “Er zijn wat mensen afgevallen en we hebben een paar teamleden erbij gekregen die zelf geen team hadden”, vertelt Robert. “Hartstikke fijn dat ze ons team willen versterken. Dit jaar gaan vijf renners de volle 500 kilometer fietsen, waaronder ik zelf. Prachtig om te doen. Dat is echt een geweldige ervaring. Dag en nacht staan er mensen langs de route. En al die vrijwilligers die voor je klaar staan…dat geeft zo’n kick!”

Training

“Voldoende kilometers maken voor de start van HomeRide is belangrijk”, gaat Robert verder. “Wij komen als team een paar keer bij elkaar tijdens de voorbereidingen. En we trainen zoveel mogelijk samen, in allerlei weersomstandigheden. Daardoor leer je elkaar kennen, staan de neuzen dezelfde kant op en krijg je binding. We rijden verschillende tochten van 150, 200 en 250 kilometer. Een maand voor HomeRide fietsen we de IJsselmeerroute. De volle 500 kilometer haal je op adrenaline en doorzettingsvermogen, dat is moeilijk te trainen. Maar omdat alles zo goed geregeld is en je als deelnemer eigenlijk alleen maar hoeft te fietsen, is het wel mogelijk om zo’n afstand te halen.”

Fondsenwerving

Vorig jaar was Team Hart4Vera het eerste team dat het startgeld van 7.000 euro bij elkaar geworven had. En ook nu gaat het weer goed met de fondsenwerving. “Op dit moment staat de teller al op 3.000 euro”, gaat Robert verder. “Het startgeld gaan we makkelijk halen. Het is onze ervaring dat mensen uit je eigen netwerk graag hun steentje bijdragen. Vorig jaar hebben we gehaktballen gemaakt en verkocht, hebben we een huiskamerconcert georganiseerd, zijn er koekjes gebakken en lege flessen ingezameld. Dit jaar zullen we weer wat ludieke acties inzetten om het eindbedrag zo groot mogelijk te maken.”

Vera blijft voortbestaan

“Ook ons teamshirt laten we sponsoren”, zegt Robert. “Particulieren en bedrijven kunnen ‘een nachtzoen’ (3 overnachtingen) of ‘een handje van een ziek kind’ (7 overnachtingen) kopen. Die laten we op ons shirt drukken. Dat brengt best veel op.” Op de vraag of het fietsen ook bijdraagt aan de verwerking van het verlies van Vera antwoordt Robert: “Het verlies wordt er natuurlijk niet minder om. Maar het is zo mooi om in haar naam deel te nemen aan zo’n geweldig evenement. Zo blijft ons kleine meisje voortbestaan. Dat is een fijn idee.”